Indoor versus outdoor LED-schermen

Ledborden

In de wereld van LED-displays zijn er zowel indoor als outdoor LED-schermen mogelijk. Maar wat zorgt er nu voor dat een LED-scherm voor binnen of net voor buiten toegepast kan worden? Wij geven graag wat meer toelichting in dit artikel.

Sterktes van een indoor LED-scherm huren of kopen

Indoor LED-schermen excelleren vooral in het leveren van levendige en scherpe beelden.

Met een hogere pixeldichtheid garanderen ze scherpere afbeeldingen, wat ze perfect maakt voor toepassingen waar details belangrijk zijn, denk aan zakelijke presentaties, winkels of entertainmentlocaties.

Ronde van Vlaanderen led-schermen

Ideale omgevingen voor indoor LED-schermen

Kies voor indoor LED-schermen in ruimtes waar je de verlichting voor een stuk kan regelen. Vergaderzalen, musea en winkelomgevingen zijn doorgaans helder door zowel natuurlijke lichtinval als kunstmatige verlichting.

Daar zijn indoor LED-displays dus op hun best. Samengevat: de nadruk ligt hierbij dus vooral op het overbrengen van scherpe beelden.

Toepassingen voor Outdoor LED-schermen

De veelzijdigheid van outdoor LED-schermen strekt zich uit van voetbalstadions tot stadscentra. Deze displays zijn op maat van buitenevenementen, reclamecampagnes in openbare ruimtes. Ze dienen vooral als al dan niet commercieel informatiepunt.

Outdoor-displays zijn ontworpen om fel zonlicht te weerstaan, waardoor duidelijke beelden ontstaan, zelfs in open ruimtes. Verder moeten ze ook de weerelementen gaan weerstaan, waaronder regen en temperatuurschommelingen. Als jouw display wordt blootgesteld aan buitenomstandigheden, wordt duurzaamheid dan ook prioritair.

Dat zorgt er dan ook voor dat outdoor schermen veel robuuster worden gebouwd, met meer aandacht voor vochtbescherming, zowel bij de elektronica en de bekabeling als het display zelf. En uiteraard wil je ook niet dat de vaste paal gaat roesten, dus ook daar is aandacht voor nodig.

Outdoor-displays gebruiken anti-glare technologie en hoge helderheidsniveaus om zonlicht te bestrijden, waardoor duidelijke zichtbaarheid zelfs bij fel licht wordt gegarandeerd.

LED scherm Cyclocross zonnebeke

Kan je een Indoor display upgraden naar outdoor?

Een indoor display upgraden om bestand te zijn tegen buitenomstandigheden vereist aanzienlijke aanpassingen. Het is dus simpelweg betere om bij de initiële keuze meteen voor het juiste display te kiezen en eventueel te switchen.

In die zin kan het dus interessant zijn om LED-schermen te gaan leasen in plaats van te kopen, als je verwacht dat de noden gaan wisselen tussen binnen en buiten. Hieronder meer.

Waar op te letten bij het maken van een keuze?

Bij het beslissen of je Videowalls moet huren of een LED-scherm kopen, zijn er enkele belangrijke factoren om te overwegen:

  • Budget: Bepaal hoeveel je kunt investeren en of je dit bedrag kunt missen op de lange termijn.
  • Gebruiksfrequentie: Hoe vaak verwacht je de schermen nodig te hebben? Als het voor sporadisch gebruik is, kan huren logischer zijn.
  • Aanpassingsbehoeften: Heb je specifieke aanpassingen nodig? Als je unieke specificaties hebt, kan kopen de betere optie zijn.
  • Toekomstige behoeften: Denk aan je toekomstige behoeften. Als je verwacht vaker schermen nodig te hebben, kan kopen lonen.
Mobiel LED-scherm ceremoniekledij

Veelgestelde vragen over schermen huren of kopen

Is huren goedkoper dan kopen op lange termijn?

Huren kan op korte termijn kosten besparen, maar op lange termijn kunnen de kosten oplopen. Kopen kan uiteindelijk rendabeler zijn.

Zijn gehuurde schermen van lagere kwaliteit?

Wij bieden steeds hoogwaardige schermen aan. Controleer wel altijd de specificaties voordat je huurt.

Kan ik gehuurde schermen aanpassen aan mijn merk?

Er zijn aanpassingsmogelijkheden om een LED-scherm aan te passen aan jouw merk. We bekijken graag de creatieve kant van de zaak.

Wat gebeurt er als een gehuurd scherm beschadigd raakt?

Wij helpen je uit de nood met reparaties en onderhoud, tenzij er sprake is van nalatigheid.

Moet ik technische ondersteuning verwachten bij het huren of kopen?

Zowel bij huur als aankoop kan technische ondersteuning worden aangeboden door ons team.

Ook op zoek naar kwaliteitsvolle LED-schermen?

Stuur ons een berichtBel 051 79 14 93
Sven Quanta Costa