Videowall huren? Waarop letten?

LED scherm Olympische Spelen

Het huren van een videowall kan een krachtige manier zijn om indruk te maken op je publiek tijdens evenementen, presentaties of andere gelegenheden. Of je nu een bedrijfspresentatie organiseert, een conferentie host of een grootschalig evenement in de planning hebt, een videowall kan visuele impact en dynamiek toevoegen aan je boodschap.

Maar waar moet je precies op letten bij het huren van een videowall? In dit artikel bespreken we de belangrijkste overwegingen, tips en inzichten om je te helpen de perfecte videowall te kiezen voor jouw behoeften.

Waarop letten bij een videowall huren?

Het huren van een videowall kan een investering zijn in het succes van je evenement. Hier zijn enkele essentiële factoren waar je op moet letten bij het maken van je keuze:

Ronde van Vlaanderen led-schermen

1. Locatie en omgeving

Voordat je een videowall huurt, is het van cruciaal belang om de locatie en de omgeving te analyseren. Denk aan de grootte van de ruimte, de kijkafstand van het publiek tot het scherm en de lichtomstandigheden. Deze factoren beïnvloeden de keuze van de juiste schermgrootte, resolutie en helderheid.

2. Schermgrootte en Resolutie

De schermgrootte en resolutie zijn bepalend voor de impact van je boodschap. Een groter scherm is niet altijd beter; het hangt af van de kijkafstand en het doel van de videowall. Kies een resolutie die haarscherpe beelden oplevert, zelfs op korte afstand. HD- of 4K-resoluties zijn vaak geschikt voor de meeste locaties.

Mobiel LED-scherm ceremoniekledij

3. Contentbron en -kwaliteit

Bekijk hoe je de videowall wilt voeden met content. Of het nu gaat om presentaties, video’s, afbeeldingen of live feeds, zorg ervoor dat je de benodigde apparatuur hebt om je contentbron aan te sluiten. Zorg ook voor hoogwaardige content om de impact van de videowall te maximaliseren.

4. Installatie en Logistiek

Vraag naar de installatieprocedure en benodigde logistiek. Je kan eventueel zelf zorgen voor installatie en demontage, of je kan dit door ons laten doen. We maken duidelijke afspraken om verrassingen te voorkomen.

LED scherm Cyclocross zonnebeke

5. Budget en kosten

Een videowall huren kan variëren in prijs, afhankelijk van de grootte, resolutie en extra functies. Vraag gerust naar onze verhuurtarieven voor verschillende modellen.

6. Ondersteuning en technische dienstverlening

Onvoorziene technische problemen kunnen zich voordoen, wij helpen je hier graag mee zodat je zorgeloos jouw evenement verder in goede banen kan leiden.

Veelgestelde vragen over videowalls huren

Kan ik mijn eigen content gebruiken op de gehuurde videowall?

Ja, je kunt je eigen content gebruiken op een gehuurde videowall. Zorg ervoor dat je de benodigde apparatuur en kabels hebt om je contentbron aan te sluiten op het systeem van de videowall.

Is het beter om een videowall te huren of te kopen?

Dit hangt af van je specifieke behoeften en budget. Als je videowall slechts voor een enkel evenement nodig is, kan huren voordeliger zijn. Als je echter regelmatig evenementen organiseert, kan kopen op de lange termijn kosteneffectiever zijn.

Zijn er beperkingen aan waar ik een videowall kan plaatsen?

Ja, er kunnen beperkingen zijn afhankelijk van de locatie en de beschikbare ruimte. Sommige locaties hebben mogelijk beperkte ophangmogelijkheden of ruimte voor het opzetten van een videowall. Ook mag het in sommige gevallen niet zomaar langs de openbare weg. Bekijk dit dus zeker vooraf.

Kan ik interactieve elementen toevoegen aan de videowall?

Ja, veel moderne videowalls ondersteunen interactieve elementen, zoals touchscreen-functionaliteit. Dit kan handig zijn voor presentaties, exposities of beurzen waarbij het publiek betrokkenheid vereist.

Is technische ondersteuning beschikbaar?

Ja, wij bieden technische ondersteuning voor onze video walls. Je kunt dus steeds onze hulp krijgen als er zich technische problemen voordoen.

Ook op zoek naar kwaliteitsvolle LED-schermen?

Stuur ons een berichtBel 051 79 14 93
Sven Quanta Costa