Inspirerende voorbeelden voor wagenbelettering

Reclame Quanta Costa

Wagenbelettering is iets wat we al jaren graag doen in onze onderneming. Van het ontwikkelen van de huisstijl en het logo tot het aanbrengen van creatieve belettering op allerlei bedrijfsvoertuigen: we houden van de uitdaging. In dit artikel geven we je graag enkele inspirerende voorbeelden van voertuigbelettering. Interesse om jouw wagens te laten beletteren? Contacteer ons gerust! 

1. Creatief met tekeningen en slogans

Een eerste leuk ontwerp vinden we bij ons eigen project van de belettering op de bestelwagen van schilderwerken Verbrugge.

Samen met de slogan “painting art is in the fingertips” werd ook een duidelijke verwijzing gemaakt naar het beroemde tafereel uit het fresco van De Creatie van Adam in de Sixtijnse Kapel.

De vingers komen ook symbolisch naar elkaar toe tot bij de opening van de deuren.

Verbrugge wagenbelettering

2. Het verrassende artwork

Was het voorgaande voorbeeld toch iets te bombastisch? Dan kan het ook subtieler, maar daarom niet minder origineel. Voor Stuntverkoop Babyartikelen gingen we bijvoorbeeld de vrij klassieke opmaak van de bedrijfsnaam aanvullen met een reeks hoofdjes. Op het eerste zicht lijken het gewoon bollen op de camionette, tot je eens goed van wat dichterbij kijkt en de baby’s je toe lachen.

Belettering bestelwagen babyartikelen (1)

3. Duidelijkheid en bereikbaarheid

Je hoeft het zeker niet ver te zoeken. Je kan uiteraard ook gewoon zeggen wat je doet en het vooral makkelijk maken voor mensen om je te contacteren als ze je ergens gezien hebben. Dat was bijvoorbeeld het doel bij verhuurbedrijf Robust Services.

Het logo is eenvoudig en duidelijk, met een reeks icoontjes worden de voornaamste bouwmachines getoond die je er kan huren en er is aandacht voor het vermelden van de contactgegevens. Met de QR-code wordt het bovendien nog eens zo makkelijk om Stijn Houthoofd online te vinden. Simpel, maar efficiënt!

Belettering robust services (2)

4. Opvallend kleurrijk

Kleuren durven gebruiken is ook iets waar je voertuig automatisch mee zal opvallen. En dan hoeft het niet eens overdreven kitscherig of potsierlijk te zijn. Kijk bijvoorbeeld naar de bestelwagen van Candl Stacks. Oké, we moeten toegeven dat hun product er zich ook goed toe leent, maar het kleurrijke resultaat mag zeker gezien worden.

Reclame Quanta Costa

5. Visuals in functie van de vorm van de wagen

Om een wagenbelettering tot een harmonieus geheel te brengen, houden we ook rekening met de vorm van de wagen zelf. Hier een voorbeeld van een camionette van EA Cleaning. Deze beschikt over vrij veel ruiten. Daarom is het logo op de carrosserie verwerkt bij de laadruimte en zijn overige gegevens op een andere plek aangebracht.

ea cleaning wagenbelettering

Veelgestelde vragen over wagenbelettering

Wat zijn de voordelen van wagenbelettering?

Wagenbelettering biedt diverse voordelen, zoals:

  • Vergroot de naamsbekendheid: Een beletterde auto fungeert als een rijdend reclamebord en trekt de aandacht van potentiële klanten.
  • Professionele uitstraling: Beletterde voertuigen geven een professionele en betrouwbare indruk van uw bedrijf.
  • Mobiele reclame: Uw boodschap wordt verspreid op verschillende locaties terwijl uw voertuig onderweg is, waardoor uw bereik wordt vergroot. Met alleen gevelborden voor je winkel of een lichtreclame heb je dat bijvoorbeeld niet.
  • Kosteneffectief: In vergelijking met andere vormen van adverteren, zoals billboards of tv-reclames, is wagenbelettering relatief goedkoop.

Wat zijn de verschillende soorten wagenbelettering?

Er zijn verschillende soorten wagenbelettering, zoals:

  • Stickers: Dit zijn kleine beletteringselementen die op specifieke delen van het voertuig kunnen worden aangebracht, zoals de deuren, ramen of achterklep.
  • Wraps: Dit zijn grote stickers die het hele voertuig bedekken en kunnen worden aangepast aan de vorm en het formaat van het voertuig.
  • Full-color prints: Dit zijn gedetailleerde afbeeldingen of ontwerpen die met behulp van digitale printtechnieken op het voertuig worden aangebracht.

Wat zijn de materialen die worden gebruikt bij wagenbelettering?

De materialen die vaak worden gebruikt bij wagenbelettering zijn:

  • Vinyl: Dit is een duurzaam en flexibel materiaal dat bestand is tegen weersinvloeden, UV-straling en krassen. Vinyl kan worden gesneden in verschillende vormen en maten om aan de specifieke eisen van de belettering te voldoen.
  • Wrapfolie: Dit is een speciaal type vinyl dat kan worden aangebracht in grote vellen en kan worden verwarmd en uitgerekt om zich aan te passen aan de vorm van het voertuig. Wrapfolie is ideaal voor het aanbrengen van volledige wraps.
  • Printmedia: Dit zijn speciale media die worden gebruikt bij digitale printtechnieken om gedetailleerde afbeeldingen of ontwerpen af te drukken. Printmedia zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, zoals glanzend, mat of metallic.

Hoe lang gaat wagenbelettering mee?

De levensduur van wagenbelettering kan variëren afhankelijk van de kwaliteit van de materialen, de blootstelling aan weersinvloeden en de mate van onderhoud. Over het algemeen kan wagenbelettering enkele jaren meegaan voordat het moet worden vervangen of bijgewerkt.

Is wagenbelettering schadelijk voor de lak van mijn voertuig?

Nee, wagenbelettering is niet schadelijk voor de lak van uw voertuig.

Ook op zoek naar kwaliteitsvolle wagenbelettering?

Stuur ons een berichtBel 051 79 14 93
Sven Quanta Costa