Lichtreclame

Ook op zoek naar kwaliteitsvolle lichtreclame?

Stuur ons een berichtBel 051 79 14 93
Sven Quanta Costa

Hoe helder is een lichtreclame?

Met de helderheid kan je in het ontwerp van een lichtreclame wat gaan kiezen. Je kan de reclameborden transparanter maken voor een felle en opvallende verlichting of net wat minder transparantie voor een meer gedimd effect. In ieder geval zijn ze altijd goed zichtbaar, zelfs bij weinig licht, waardoor ze ideaal zijn voor bedrijven.

Zijn lichtreclames energiezuinig?

Hoe energiezuinig een lichtreclame is, hangt af van de lampen die je gebruikt. Tot voor kort was neonreclame zowat de norm, maar de laatste jaren worden LED-borden steeds meer gebruikt als lichtreclame. LED-verlichting is aanzienlijk zuiniger dan neon. Ook al is neon ook wel al een pak zuiniger dan vroeger, LED blijft op eco-vlak wel de beste optie.

Hoe lang gaat een lichtreclame mee?

Een lichtreclame kan makkelijk 10 jaar meegaan. Afhankelijk van hoe intensief je ze gebruikt. Het spreekt vanzelf dat een lichtbord dat je alleen tijdens de openingsuren binnen inschakelt langer zal meegaan dan een bord dat buiten dag en nacht aanstaat.

Kan een lichtreclame ook in het interieur?

Ja, lichtreclame is ook een goede optie voor interieurdecoratie en een alternatief voor bijvoorbeeld raambelettering of andere vormen van indoor reclame. Ze kunnen een uniek en levendig tintje geven aan kantoren, bars, toonzalen, restaurants en diverse andere commerciële ruimtes.

Kan ik zelf een lichtreclame plaatsen?

Het wordt niet aanbevolen om zelf een lichtreclame te installeren, tenzij u ervaring en kennis heeft met elektrische werkzaamheden. Het is het beste om een ​​professional in te huren voor de installatie om de veiligheid en goede werking te garanderen.

Is een lichtreclame makkelijk te repareren?

Lichtreclames zijn zeker goed te herstellen voor problemen zoals uitvallende stroom of lampen, een slecht contact hier en daar of een probleem met de transfo. Bij grotere schade door bijvoorbeeld storm of vandalisme waardoor de reclamepanelen en de lampen aanzienlijk beschadigd zijn, kan het zijn dat het beter is om de lichtreclame te vervangen. Maar tegen dergelijke schadegevallen bent u als ondernemer in principe verzekerd.

Hebben lichtreclames speciaal onderhoud nodig?

Lichtreclames hebben op zich geen speciaal onderhoud nodig, alleen af en toe eens een check-up om optimale prestaties te garanderen. Dit kan het schoonmaken van het bord zijn, het controleren van de elektrische componenten en het vervangen van lampen of defecte elementen.

Heb je een vergunning nodig voor lichtreclame?

Ja, voor lichtreclame is vrijwel altijd een vergunning van de gemeente nodig. Net zoals voor andere reclame-uitingen langs de weg. Lees meer in ons artikel over wanneer vergunning nodig is voor reclame.