Outdoor schermen huren of kopen?

Ledborden

Sta je voor de keuze om outdoor schermen te huren of te kopen? Dit artikel is er om je te helpen bij deze beslissing. Outdoor schermen hebben een breed scala aan toepassingen, van evenementen en reclame tot informatievoorziening in openbare ruimtes. Hier bespreken we de voor- en nadelen van zowel huren als kopen, en geven we je waardevolle inzichten om de juiste beslissing te nemen.

Outdoor schermen huren of kopen?

Als je op zoek bent naar outdoor schermen, sta je voor de vraag: moet je ze huren of kopen? Deze beslissing hangt af van verschillende factoren, zoals je budget, frequentie van gebruik en de specifieke doelen die je wilt bereiken.

Ronde van Vlaanderen led-schermen

Voordelen van huren

Het huren van outdoor schermen kan voordelig zijn, vooral als je ze slechts voor een beperkte periode nodig hebt. Hier zijn enkele voordelen:

 • Kostenbesparing: Huren is vaak voordeliger op korte termijn, omdat je geen grote initiële investering hoeft te doen.
 • Flexibiliteit: voor tijdelijke evenementen biedt huren de flexibiliteit om de benodigde apparatuur aan te passen zonder langetermijnverplichtingen.
 • Onderhoud: wij zorgen voor onderhoud en reparaties, waardoor je geen extra kosten hebt.

Nadelen van huren

 • Langere termijnkosten: Op de lange termijn kunnen huurkosten oplopen, wat uiteindelijk duurder kan zijn dan de aanschaf van eigen schermen.
 • Beperkte aanpassingsmogelijkheden: Gehuurde schermen kunnen beperkte aanpassingsmogelijkheden hebben, waardoor je misschien niet precies krijgt wat je wilt.
Mobiel LED-scherm ceremoniekledij

Voordelen van kopen

 • Eigenaarschap: Door te kopen heb je volledige controle over de schermen en kun je ze naar eigen wens aanpassen. En je kan ze natuurlijk ook zelf te huur zetten wanneer je een scherm even niet nodig hebt.
 • Kostenbesparing op lange termijn: Hoewel de initiële investering hoger is, kunnen de kosten op lange termijn lager zijn dan bij huur.
 • Op lange termijn rendabel: Als je regelmatig outdoor schermen nodig hebt, kan het kopen ervan een rendabele investering zijn.

Nadelen van kopen

 • Initiële kosten: De initiële kosten voor het kopen van outdoor schermen kunnen hoog zijn en een aanzienlijke impact hebben op je budget.
 • Onderhoud en reparaties: Je bent zelf verantwoordelijk voor onderhoud en reparaties, wat extra kosten met zich mee kan brengen.
 • Minder flexibiliteit: Je zit vast aan de gekochte schermen, zelfs als je in de toekomst andere specificaties nodig hebt.
LED scherm Cyclocross zonnebeke

Waar op te letten bij het maken van een keuze?

Bij het beslissen of je outdoor schermen moet huren of kopen, zijn er enkele belangrijke factoren om te overwegen:

 • Budget: Bepaal hoeveel je kunt investeren en of je dit bedrag kunt missen op de lange termijn.
 • Gebruiksfrequentie: Hoe vaak verwacht je de schermen nodig te hebben? Als het voor sporadisch gebruik is, kan huren logischer zijn.
 • Aanpassingsbehoeften: Heb je specifieke aanpassingen nodig? Als je unieke specificaties hebt, kan kopen de betere optie zijn.
 • Toekomstige behoeften: Denk aan je toekomstige behoeften. Als je verwacht vaker schermen nodig te hebben, kan kopen lonen.

Veelgestelde vragen over outdoorschermen huren of kopen

Is huren goedkoper dan kopen op lange termijn?

Huren kan op korte termijn kosten besparen, maar op lange termijn kunnen de kosten oplopen. Kopen kan uiteindelijk rendabeler zijn.

Zijn gehuurde schermen van lagere kwaliteit?

Wij bieden steeds hoogwaardige schermen aan. Controleer wel altijd de specificaties voordat je huurt.

Kan ik gehuurde schermen aanpassen aan mijn merk?

Er zijn aanpassingsmogelijkheden om een LED-scherm aan te passen aan jouw merk. We bekijken graag de creatieve kant van de zaak.

Wat gebeurt er als een gehuurd scherm beschadigd raakt?

Wij helpen je uit de nood met reparaties en onderhoud, tenzij er sprake is van nalatigheid.

Moet ik technische ondersteuning verwachten bij het huren of kopen?

Zowel bij huur als aankoop kan technische ondersteuning worden aangeboden door ons team.

Ook op zoek naar kwaliteitsvolle LED-schermen?

Stuur ons een berichtBel 051 79 14 93
Sven Quanta Costa